סובל מסכרת? היזהר מפצעים בכף הרגל

    סיבה נוספת לגרימת כיבים מסוכנים היא פגיעה בכלי הדם ההיקפיים. הפגיעה האופיינית לסוכרתיים מפחיתה את זרימת הדם הנחוצה לריפוי הפצעים ועלולה במצבים קיצוניים אף לגרום לנמק. כמו כן עלולים ההפרעה במערכת החיסונית האופיינית לסובלים מסכרת לגרום אף היא לכיבים, שכן היא פוגעת קשות ביכולת ריפוי פצעים
    צבי הדס 1 Comment on סובל מסכרת? היזהר מפצעים בכף הרגל

    במקרה של חשש ל'כף רגל סוכרתית' חשוב לטפל ברגל במהירות. מדרס נח המותאם לכף הרגל ונעל רחבה וחסרת תפרים יקדימו רפואה למכה • התופעה פוגעת גם במנגנון לחות העור ויוצרת עור יבש וסדוק עם נטיה לקילוף

    סיבה נוספת לגרימת כיבים מסוכנים היא פגיעה בכלי הדם ההיקפיים. הפגיעה האופיינית לסוכרתיים מפחיתה את זרימת הדם הנחוצה לריפוי הפצעים ועלולה במצבים קיצוניים אף לגרום לנמק. כמו כן עלולים ההפרעה במערכת החיסונית האופיינית לסובלים מסכרת לגרום אף היא לכיבים, שכן היא פוגעת קשות ביכולת ריפוי פצעים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    למומחה הגיע חיים לאחר ביקור בהול אצל הרופא. היהודי בן ה-50, הסובל מסכרת מזה כעשור, גילה לחרדתו באחד הבקרים כי בכף רגלו מקנן פצע מוגלתי. ביקור בהול אצל הדוקטור בישר לו כי הוא סובל מ'נוירופתיה (חוסר תחושה) סוכרתית' שגרמה לכיב חמור. לך למומחה, הורה הדוקטור, טפל בעניין מיידית.

    לאחר בדיקה מעמיקה התברר כי המטופל מקלף בקביעות את העור היבש שבכף רגלו, מה שגרם לפצע מזוהם. במצב רגיל הייתה הרגל מחלימה, אך הנוירופתיה (חוסר תחושה) ממנה סבל העלימה את תחושת הכאב ולא אפשרה לו לדעת כי מצבו בכי רע.

    בהמלצת המומחה מ"בסד אורטופדיה" הותאמו ליהודי מדרסים נוחים ונעליים רחבות, המונעות חיכוך והיווצרות כיבים בכף הרגל ומאפשרות לו חיים תקינים.

    מה למדרס ולבעיות סכרת?- שאלנו את יהודה קורנפלד מומחה לכף רגל מ'בסד אורטופדיה'.

    אחד הסיבוכים השכיחים בקרב חולי סכרת הינה תופעת "כף הרגל הסוכרתית", מסביר קורנפלד. התופעה מתבטאת ב'נוירופתיה', אבדן תחושה בכף הרגל, הגורמת לפצעים הנגרמים מחיכוך הרגל בנעל, גירוד או קילופי עור, להפוך לכיבים מוגלתיים, שתוצאתם עלולה להביא לזיהום הרסני ואף לנמק ל"ע.

    מה הפתרון?
    במקרה של חשש ל'כף רגל סוכרתית' חשוב לטפל ברגל במהירות. מדרס נח המותאם לכף הרגל ונעל רחבה וחסרת תפרים יקדימו רפואה למכה. חשוב כי הנעל תהיה חלקה מבפנים, מוסיף קורנפלד, כדי למנוע היווצרות פצעים וכיבים מסוכנים, שעלולים להביא לסיבוך לא רצוי.

    בנוסף, קיימות בשוק תרופות ושיטות ריפוי שונות, המומלצות יותר ופחות. אך טיפולים אלטרנטיביים לא מומלצים. ד"ר מתתיהו נוף מנהל מח' רגל סוכרתית באסף הרופא ומגדולי המומחים בארץ מזהיר, כי טיפולים אלטרנטיביים לא מומלצים. "טיפולים אלטרנטיביים עלולים להזיק ולהביא חלילה לנמק וקטיעה רח"ל, השמרו לנפשכם", הוא מתריע.

    'רגל סוכרתית'- איך היא נוצרת?

    הכיבים המסוכנים האופייניים לכף הרגל הסוכרתית עלולים להיווצר מכמה סיבות: ראשית, מנוירופתיה- פגיעה בתפקוד העצבים. הנוירופתיה מתבטאת בחוסר תחושה המביא לירידה בתחושת כאב, אי הרגשת טמפרטורה ופגיעה בתפקוד השרירים.

    התוצאה- זיהומי כף רגל הנגרמים מחדירת גופים זרים, חבלות, גירודים וכוויות, שמסתבכים ומזדהמים בשל אי תחושת הכאב והטיפול בזמן. רק לאחר שהרגל מתעוותת ויוצרת יבלות ופצעים קשים, מתחילים מיודעינו לטפל ברגלם, אך אז לעיתים זה כבר מאוחר מידי.

    נוירופתיה לא מטופלת, מזהירים המומחים, מקצרת את גידי ועצבי כף הרגל וגורמת לקימורה. עיוות זה עלול ליצור נקודות לחץ ופצעים מזוהמים.

    בנוסף פוגעת התופעה גם במנגנון לחות העור ויוצרת עור יבש וסדוק עם נטיה לקילוף, שבהעדר הגנה עלול להזדהם ולגרום לכיב מסוכן.

    סיבה נוספת לגרימת כיבים מסוכנים היא פגיעה בכלי הדם ההיקפיים. הפגיעה האופיינית לסוכרתיים מפחיתה את זרימת הדם הנחוצה לריפוי הפצעים ועלולה במצבים קיצוניים אף לגרום לנמק. כמו כן עלולים ההפרעה במערכת החיסונית האופיינית לסובלים מסכרת לגרום אף היא לכיבים, שכן היא פוגעת קשות ביכולת ריפוי פצעים.

    טיפים
    סובל מפגיעה בתפקוד העצבים עקב סכרת (נוירופתיה)? כך תגן על כפות רגליך:
    מקדם הגנה מס 1: הקפד על שימוש בנעליים רחבות, רכות ולא לוחצות ובמדרסים המסירים נקודות לחץ מסולית כף הרגל. בכך תמנע עומס או חבלה בכפות הרגליים. את הנעליים רכוש רק אצל מומחה לכף רגל סוכרתית.
    רחץ וטפל בכפות הרגליים פעמיים ביום תוך הימנעות ממים קרים או חמים מדי. לאחר הרחצה, נגב היטב את כפות הרגליים ומרח ווזלין או משחה שומנית אחרת תוך שמירה על יובש המרווחים שבין האצבעות.
    טפל ביבלות ובציפורני כף הרגל רק אצל מי שהוסמך לכך.
    מנע פגיעה בכפות רגליך- אל תלך ברגליים יחפות.
    היזהר מחימום כפות הרגליים מול תנור, בכרית מחממת או במים חמים על מנת למנוע כוויות.
    החלף מדי תקופה את הנעליים והמדרסים.
    בדוק מדי יום את נעליך על מנת לגלות אזורי חספוס (תפרים בולטים, קפלים ועוד ) או גופים זרים, כגון: אבנים, מחטים וכו.
    ועוד מוסיף יהודה קורנפלד, המומחה מ'בסד אורטופדיה': גם אם הנך לא במצב נוירופתי, היבדק מידי רבעון על ידי אורטופד המומחה לבעיות כף רגל.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      מאד חשוב באמת להשתמש במדרסים נוחים ואם יש פצע להשתמש בקרם שיכול לטפל בו במהירות (הקרם של חברת שול לעור סדוק עובד מהר וטוב ומתאים לסוכרתיים).